Ντασιώτης:Θεσμική ανευθυνότητα της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ. ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

       Τα Παιδία παίζει: Η αττική σύνταξη που μαθαίναμε στο Σχολείο και η οποία εν προκειμένω αφορά την  Δημοτική ομάδα «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» της Αντιπολίτευσης του ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ –ΘΕΣΠΙΕΩΝ, με φωτεινή εξαίρεση την κα Πικάση Ασημίνα.

      Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (17-11-2020), δια περιφοράς όπως προβλέπεται από το νόμο, για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊου, κατόπιν «γραμμής» του επικεφαλής της κου Αραπίτσα Γ. δεν συμμετείχαν με αποτέλεσμα να μη συμπληρωθεί η απαρτία των 2/3 των Δημοτικών Συμβούλων. Για την «δια περιφοράς» σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, η απαρτία προβλέπει παρουσία των 2/3,δηλαδή 18 Συμβούλων.

     Η πρόσκληση για το Συμβούλιο είχε εκδοθεί την Παρασκευή 13-11-2020 και καμία επιφύλαξη δεν διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της, όπως επίσης και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχει και πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα  .

     Ο λόγος της κυβίστησης αφορά θέμα της ημερήσιας διάταξης «περί τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού», τα οποία σύμφωνα με την  εισήγηση  της Οικονομικής Επιτροπής δεν αυξάνονται και παραμένουν ως έχουν,  με βάσει τα στοιχεία και τις εισηγήσεις της υπηρεσίας, ενώ η άποψη του Αρχηγού της παράταξης «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» ήταν να μειωθούν ,με αυθαίρετους υπολογισμούς και χωρίς την ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, όπως προβλέπεται και όπως καλά γνωρίζει ότι απαιτείται, την οποία όμως ζήτησε την Τρίτη 17-11-2020 και ώρα 14.33 μ.μ περίπου 3 ώρες πριν τη Συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, γνωρίζοντας ότι είναι αδύνατο να την έχει.

       Το  πολιτικό φάουλ  της εν λόγω κίνησης έγκειται στο γεγονός πως η απαρτία στα δια περιφοράς συμβούλια, δεν προσμετράτε στην έναρξη, με καταμέτρηση των Συμβούλων ,όπως στα δια ζώσης, ώστε να γνωρίζουμε εξ αρχής την έκβαση, αλλά προκύπτει από τα έντυπα ψηφοφορίας που επιστρέφουν οι   Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη λήξη του χρόνου. Επίσης στη χαρακτηριστική  άγνοια των διαδικασιών από την εν λόγω Παράταξη που, ακόμη κι αν θεωρούσε ότι δεν εισακούεται στο θέμα που έθεσε, μπορούσε να το καταψηφίσει και να προσφύγει κατά της απόφασης για να την ακυρώσει, όμως να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,ώστε να ληφθούν σε αυτή σημαντικές και επείγουσες αποφάσεις για το Δήμο  . Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία στα Συλλογικά όργανα και αυτό δυστυχώς η Παράταξη αυτή δείχνει να  το αγνοεί.

        Επομένως η «γραμμή» , προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξης «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ», να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία, ήταν στοχευμένη και σε γνώση του επικεφαλής της ότι τινάζεται η συνεδρίαση στον αέρα.

      Ο έμπειρος Αρχηγός της αντιπολίτευσης και γνώστης των δυνατοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ είχε τη δυνατότητα να καταθέσει ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ νομίμως, εμπροθέσμως και με σεβασμό στις υπηρεσίες του Δήμου τις δυνατότητες των οποίων γνωρίζει πολύ καλά, ως Οικονομικός και Διοικητικός Αντιδήμαρχος επί οκτώ χρόνια κατά τα οποία σε συνεργασία μαζί τους συνέτασσε αντίστοιχες εισηγήσεις και προϋπολογισμούς, επέλεξε την κατάθεση στο πάρα πέντε μιας πρότασης που δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, ενώ αποτελεί ευθύ χτύπημα προς τις οικονομικές μας υπηρεσίες ,οι οποίες με τα προβλήματα που έχουν μόνο στήριξη θέλουν.

        Ως εκ τούτου ενημερώνουμε τους Δημότες μας πως ο επικεφαλής της Παράταξης «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» και οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι, πλην της κας Πικάση Ασημίνας, με την απουσία τους και τη μη διεξαγωγή της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και δεδομένου ότι είμαστε στο κλείσιμο του έτους, δεν επέτρεψαν να ληφθούν αποφάσεις για:

1.      Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος για προμήθεια αυτοκινούμενου σάρωθρου, κατόπιν επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών με ποσό 223.000 Ευρώ.

2.      Σημαντικές αναμορφώσεις του προϋπολογισμού για: Προετοιμασία φακέλων υποβολής προτάσεων στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με ημερομηνία λήξης 31-12-2020,που αφορούν σημαντικά έργα που ο Δήμος  μας τα έχει ανάγκη, Μισθοδοσία και αναδρομικές αποδοχές υπαλλήλων (Βοήθεια στο Σπίτι, κ.α.) ,υγειονομικό υλικό, κτλ .

3.      Για τη μη αναπροσαρμογή των τελών, με αποτέλεσμα να κωλυσιεργείτε δραματικά η σύνταξη του προϋπολογισμού του 2021,με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Δήμου.

4.      Για την ανανέωση λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας της οποίας η Σύμβαση λήγει σε λίγες εβδομάδες. Και πολλά άλλα .

       Επισημαίνουμε την θεσμική ανευθυνότητα των συγκεκριμένων συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ», οι οποίοι παρασυρόμενοι από προσωπικές εμπάθειες και εγωισμούς λησμονούν την εντολή που πήραν από τους Δημότες να συμβάλλουν στην προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.     

       Στην Πολιτική υπάρχει η διαφωνία και η κριτική, όσο σκληρή κι αν είναι, όμως δε χωρούν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών. Φωτεινό Παράδειγμα, κατά τη χτεσινή  συνεδρίαση η Παράταξη της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που συμμετείχε με όλες της τις διαφωνίες και τις παρατηρήσεις της, που λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, καθώς και της κας Πικάση Ασημίνας. Οι Δημότες μας όμως έχουν κρίση και αξιολογούν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχετικά